Ik ben Muriel Liket, geboren in 1966, moeder van een dochter en erkend (intuïtief) coach. Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in mensen: wat beweegt ze, in hoeverre staan ze in verbinding met zichzelf, hoe gaan ze met zichzelf en met anderen om, wat zijn hun verlangens? Het begeleiden bij de persoonlijke ontwikkeling van mensen is mijn passie.

Nadat ik jarenlang gewerkt heb als directie-assistente en HR medewerker heb ik het roer omgegooid. Bij BGL & Partners en bij IMC Mensontwikkeling heb ik twee coachopleidingen afgerond. Beide opleidingen zorgden voor een stevige theoretische basis maar ook en vooral heb ik veel geleerd over mijzelf en over het kunnen begeleiden van anderen. Mensen omschrijven mij als warm, betrokken en rustig en voelen zich door mij gezien en gehoord. Door gebruik te maken van mijn intuïtie in combinatie met mijn analytisch vermogen, ben ik in staat te ontdekken wat er werkelijk speelt en waar het “knelt”.

Steeds blijf ik op zoek naar manieren om mijzelf verder te ontwikkelen als mens en coach. Dit doe ik door het volgen van diverse trainingen en door het lezen van boeken en vakliteratuur. Ik maak in mijn coaching gebruik van diverse methodieken waaronder Voice Dialogue, Rationeel Emotive Therapie (RET), Familie- en Systeemopstellingen, Geweldloze communicatie, Creatiespiraal, Meditatie, Mindfulness en Natuurcoaching.

Door schilderen, motorrijden, de natuur, muziek en meditatie zorg ik ervoor om in contact te zijn met mijzelf. Voor mij is het belangrijk om écht verbinding en contact te kunnen maken met mijzelf en met de ander en te zorgen voor mijzelf en voor de ander vanuit mijn eigen autonomie. En dit wil ik graag doorgeven aan anderen zodat ook zij met meer zelfvertrouwen, autonomie en innerlijke vrijheid in het leven kunnen staan.

Begeleiding ouderen en coaching mantelzorgers

Naast coaching begeleid ik ouderen bij diverse activiteiten. Ik ben hiermee in 2013 als vrijwilliger gestart en ik heb ontdekt dat ook hier mijn passie ligt. Het geeft mij veel voldoening om te ervaren hoe ik door begeleiding, gezelschap en aandacht iets kan toevoegen aan het leven van ouderen. Door het contact met ouderen ben ik veelvuldig in contact gekomen met mantelzorgers. Met eigen ogen heb ik gezien hoe zwaar het is om, naast werk, gezin en alle andere activiteiten, voor iemand te zorgen. Dat heeft mij geraakt en ik vind het belangrijk om deze, soms vergeten groep mensen, ondersteuning te bieden in de vorm van coaching.

Aansluiting en accreditatie

Ik ben erkend Coach Foundation en ben lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Ik werk conform de Ethische Gedragscode en Algemene Voorwaarden van de NOBCO.